O nas

Stiški kvartet deluje že 30 let. Iz stiške pevske tradicije se je l. 1991 rodil sestav štirih ubranih glasov, ki poje slovenske ljudske, nabožne in umetne pesmi. Rad posega po dalmatinski glasbi različnih žanrov. Na svojstven način pa se loteva tudi interpretacije slovenskih popevk. V četrt stoletja je izdal pet albumov z naslovi: Z veselim srcem voščim s slovensko pesmijo in Božični koncert z božično vsebino. V letu 1996 se je lotil tudi zanimivih priredb črnskih duhovnih pesmi z naslovom Pojdi in oznani. Pevske in instrumentalne aranžmaje za to ploščo je ustvarila pianistka mag. Lorena Mihelač. Od l. 1997 se je skupina  kalila v domači glasbi in po nekajletnem sodelovanju z dvema ansambloma izdala ploščo V deželi desetega brata z narodnozabavnimi vižami. Ob 10. obletnici kvarteta smo izdali nov CD z naslovom Pesem je naš praznik s predstavitvijo programa, ki smo ga ustvarjali v tekoči dekadi. Na tej zgoščenki smo prvič posneli tudi dalmatinske pesmi, ki nakazujejo sodelovanje z dalmatinsko klapo For z otoka Hvara. Z Dalmatinci nas druži že 22 letno prijateljstvo. Ko smo praznovali dvajsetletnico delovanja s slavnostnim koncertom v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma, smo izdali tudi video in avdio ploščo live.

Kvartet je sodeloval na več festivalih: Melodije morja in sonca, Ptujski festival, Vurberški festival. Zagotovo pa je največjo odmevnost in potrditev doživel l. 2012 na festivalu Slovenska popevka s pesmijo Kdo še verjame, ki jo je izvedel z odlično Nino Pušlar. Slovensko pesem je predstavljal tudi po Evropi, v Italiji, Avstriji, Hrvaškem, Srbiji, Češkem in na Švedskem. V Pragi in Toskani smo se udeležili tekmovanja pevskih skupin in prejeli srebrno plaketo. Dolgoletno prijateljstvo gojimo tudi z Nemci v pobrateni občini Hirschaid, kjer že več kot dvajset let obiskujemo družino Göller. Tu smo izvedli tudi več koncertov. V Subotici se že deveto leto zapored udeležujemo festivala Pjesme ljubavi i vina.

Skupina je v treh desetletjih sodelovala z ducatom glasbenih imen slovenske popularne in narodnozabavne glasbe. S popularnim Brankom Vunjakom – Brendijem smo snemali njegove pesmi. Z Natalijo Verboten smo posneli balado »Življenje gre naprej«. Tudi za popularne Čuke smo v studiu Martina Štibernika posneli dve pesmi. Črnske duhovne in narodnozabavne viže smo snemali v studiu Akademik v Ljubljani pri Robertu Bevcu. V letih 2003 in 2004 smo s pevcem Marjanom Zgoncem posneli več zabavnih pesmi v studiu Napoleon v Kamniku.  Z morsko obarvano balado »Ribič in morje« smo skupaj z njim nastopili na znanem 27. Festivalu Melodije morja in sonca v portoroškem avditoriju. V studiu Metulj smo posneli skoraj vse skladbe za narodnozabavni CD ter več ljudskih in dalmatinskih pesmi. V studiu Gong v Ljubljani smo ustvarjali vokalno prearanžirane popularne skladbe in posneli a capella slovensko popevko »Naj pada zdaj dež« s Tanjo Žagar. V zadnjem obdobju smo več časa namenili sodelovanju s popularno domačinko Nino Pušlar in posneli tudi več njenih pesmi. Ob glasbeni spremljavi citrarke Tanje Zajc Zupan smo s pevko Tejo Saksida posneli pesem »Božiček tvoj sem«. K sodelovanju nas je povabila tudi pevka Mojca Saje, s katero smo v studiu Metulj posneli gospel Stand by me - Čuvaj me v slovenščini. V istem studiu smo ustvarili zabavno pesem Napev morja.
Ob okroglem jubileju smo v studiu Majk/Mike Orešar posneli pesem Vrnimo se in objavili videospot. Kvartet je do danes posnel čez 100 skladb v različnih zvrsteh glasbe.


Kvartet sestavljajo vodja Dušan Kamnikar, ki poje 2. tenor, Marko Okorn, 1. tenor, Drago Zupančič, bariton in basist Robert Brulc.

Za podporo in dolgoletno sodelovanje smo iz srca hvaležni nekdanjim in sedanjim podpornikom, donatorjem in sponzorjem stiškega kvarteta!
Co :  Dušan Kamnikar, www.stiskikvartet.si, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. , facebook.com/stiski.kvartet

Vaš  Stiški kvartetZa podporo in dolgoletno sodelovanje smo iz srca hvaležni nekdanjim in sedanjim podpornikom, donatorjem in sponzorjem stiškega kvarteta!

Co :  Dušan Kamnikar, www.stiskikvartet.si in Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. .

Vaš  Stiški kvartet