JOŽE PETEK

Bariton od leta 2007 - 2013

LOJZ KASTELIC

Bariton od leta 1991 - 2007

Družijo nas prijateljstvo, močna volja in trdo delo. Če bi mi po dvasetih letih delovanja kvarteta kdo rekel, da moram pustiti petje, bi mi vzel dušo. Upam, da nas bodo ljudje še naprej radi poslušali, mi pa jih ne bomo razočarali. Najboljše plačilo za ves trud je zadovoljno občinstvo.

 

TONE ZALETEL

Bas od leta 1991 - 2001

Kdor je s srcem začutil, kaj je petje, mi bo gotovo pritrdil, da te zasvoji kot mamilo. Brez njega ne moreš več in tudi nobeno zdravilo ne pomaga pri tem. Zasvojen si do smrti in to velja za vse člane Stiškega kvarteta. Na vso srečo petje ni škodljivo in je pravi balzam za dušo.

JOŽE PERKOVIČ

Bas od leta 1996 - 2012

Ljudje se pogosto sprašujemo, ali so bile naše, v pretekosti sprejete odločitve prave. Ko me je Stiški kvartet povabil medse, sem tehtal, ali je to res tisto, kar želim. Sčasoma se mi je potrdilo, da sem se pravilno odločil in da ob vsem razdajanju občinstvu prejmeš največ sam.

TEJA SAKSIDA

Umetniška  vodja kvarteta od leta 2009

Teja Saksida (ob 25. letnici kvarteta): Petje me spremlja odkar pomnim. Toliko zanimivih in dragocenih pevskih spominov se je že nabralo v sodelovanju z različnimi sopevci in glasbeniki, od katerih sem od vsakega odnesla kaj samosvojega, kar me glasbeno bogati. Zanimiva se mi zdi izkušnja petja v skupini:

Preberi več

TANJA ŽAGAR

Umetniška vodja kvarteta od leta 2006 - 2009

VESNA FABJAN BREMEC

Umetniška vodja kvarteta  1999 - 2006

Vsaka celota je sestavljena iz delov in bolj ko so različni, zanimivejša je celota, pri čemer je pomembno le to, da se deli med seboj ujemajo. Stiški kvartet je celota različnih osebnosti z različnimi pogledi na svet, ki pa jim je zagotovo skupna ena stvar - veselje do petja. In to jih povezuje v skladno celoto.

LORENA MIHELAČ

Umetniška vodja kvarteta  1994 - 1998

FRANCE STRMOLE

Umetniški vodja kvarteta  1991 - 1994